Bookataria.ro - Ingredientele pentru o viata sanatoasa

Mergi la pagina principala »

APA ALCALINA

Publicat pe Noiembrie 3, 2014 de Giurgiu Mara Exista 0 comentarii

Mai jos sunt cateva explicatii extrase dintr-o revistã de stiintã (Ion Life Detox News nr.7/2004), care ne aratã de ce ne ingrasam, ne imbolnavim si imbatranim. In ultimii 30 de ani japonezii si coreenii s-au bucurat de beneficiile aduse sanatatii si conditiei fizice de apa alcalina, restul lumii afland de ea doar de cativa ani. Poate ca cel mai uimitor aspect al fenomenului numit "apa alcalina" este ca, în Japonia, o familie din 5 consuma apa alcalina.

De ce sa consumãm apa alcalina?

Apa alcalina neutralizeaza reziduurile acide din corpul omenesc si le lichefiaza pentru a fi eliminate prin transpiratie si urina.

Asa cum ne spalam corpul la exterior, îndepartând murdaria, nu trebuie sa neglijam murdaria din interior. Fiecare organism stocheazã reziduurile acide în mod diferit. Simptomele bolilor se manifestã în functie de locul unde sunt stocate reziduurile. Surplusul de grasime este unul din cele mai comune moduri de stocare a acizilor. O cura de slabire trebuie întotdeauna sa înceapa cu proces de alcalinizare. Fara alcalinizare fluidele corporale nu vor putea dizolva grasimea si situatia este similarã cu încercarea de a dizolva untul în apa. Când vom întelege ca bolile degenerative ale adultilor sunt cauzate de acumulãrile de deseuri acide, nu va mai fi nici un dubiu cã utilizarea apei alcaline ne îmbunatateste sanatatea.

Apa alcalina nu are valoare nutritionala sau de medicament, dar are uimitoarea capacitate de a neutraliza si lichefia deseurile acide, pentru a putea fi eliminate din organism, pastrand alcalinitatea acestuia - deci sanatatea si starea de bine.

Surse de alcalinizare a apei:

- Vitamina C alcalinã (pulbere solubilã în apã) – modificã pH-ul apei de la 6,0 (apa platã) la 8,0 – 8.5 în functie de dozã.

- Microhidrina (capsule cu pulbere cu ioni activi de hidrogen)  – modificã pH-ul apei de la 6,0 (apa platã) la 8,5

- Alka Mine sau Coral Mine (coral extras din jurul insulei Okinawa Japonia) – modificã pH-ul apei de la 6,0 (apa platã) la 8,0

- ape natural alcaline: si aici Romania sta foarte bine pentru ca la noi se gasesc astfel de ape si chiar se comercializeaza. Le poti gasi la o simpla cercetare pe net, si mai ales nu uita sa te asiguri ca sunt alcaline. Foloseste hartia de turnesol de la farmacie.

Beti apa pe stomacul gol

In Japonia zilelor nostre este foarte popular obiceiul de a bea apa imediat dupa trezire în fiecare dimineata. Mai mult, testele cercetatorilor au demonstrat valoarea acestui obicei. Nu trebuie sa uitam ca acest obicei este preluat si de tehnicile Yoga.

Metoda de tratament:

1. Dimineata, imediat dupa trezire, înainte de a va spala pe dinti, beti 250 ml apa alcalinã. Apa este bine sa fie calduta,  sau la temperatura camerei. Daca nu aveti apa alcalina putei folosi apa calduta cu suc natural de lamaie (suc de la 1/2 lamaie intr-o 100 gr. apa calduta )

2. Spalati-va pe dinti dar nu mancati si nu beti nimic 45 minute.

3. Dupa 45 minute puteti bea si manca normal.

4. Dupã micul dejun, pranz sau cina nu mancati si nu beti nimic 2 ore. Metoda de mai sus va va permite sa va bucurati de o viatã sãnãtoasã.

Aceasta metoda de tratament nu are efecte adverse; dar la începutul tratamentului s-ar putea sa fie necesar sa urinati mai mult pentru a elimina reziduurile acide. Dupa curatirea organismului de rezidurile acide este si mai bine daca o sa continuati acest tratament ca o activitate de rutina în viata voastra.

Cu drag,

Mara


Acest articol a fost publicat in Retete

Comentarii
 

 

Despre Bookataria.ro
Aflati mai multe despre noi si despre valorile pe care le promovam

Mai mult..

Newsletter

Social Media
Va invitam sa pastram legatura pe retelele sociale. 

Twitter Facebook

Sunteti pe :

Real Time Analytics
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea sunteti de acord cu folosirea acestor cookies. Aflati mai multe aici.
x