Bookataria.ro - Ingredientele pentru o viata sanatoasa

Mergi la pagina principala »

Mai multe poze

Iluzia Utilizatorului

Disponibilitate: Disponibil la comanda (3-5 zile lucratoare, necesita confirmare stoc furnizor)

59,00 RON
SAU
Trimiteti unui prieten

Prezentare

"O descriere captivantă a felului în care creierul nostru ne păcăleşte, făcându-ne să credem că suntem conştienţi, şi a motivelor pentru care până şi sentimentul că există un eu care este păcălit e o iluzie. Adio „eului” lăuntric şi bun venit unui lucru mult mai măreţ." Ian Stewart "O carte profundă, o analiză strălucită a teoriei informaţiei şi a modului în care ea ne poate ajuta să înţelegem mintea omenească."

Gregory Chaitin

"Cartea lui Tor Nørretranders este un ghid fermecător şi îndrăzneţ pentru această explorare a ultimei frontiere a ştiinţei: mintea omenească."

John Horgan

"Entropie, informaţie, comunicare, calcul, complexitate, evoluţie, haos, conştiinţă. Cartea aceasta ne prezintă teorii ştiinţifice de ultimă oră, într-un amestec de surprize istorice. Anticiparea unei mari descoperiri m-a făcut să nu o las din mână."

Detalii

Expresia din titlul acestei cărţi, „iluzia utilizatorului”, provine din informatică şi se referă la felul simplist în care ne raportăm mai toţi la modul cum funcţionează un calculator. Din informatică, sintagma a migrat, cu ajutorul lui Tor Nørretranders, în ştiinţele cognitive, unde mintea umană ia locul calculatorului. Conştiinţa noastră, spune Nørretranders, este doar o interfaţă iluzorie. În orice secundă, informaţia procesată în mod conştient reprezintă doar 16 biţi din cele 11 milioane care ajung la creier, prin simţuri. Cu alte cuvinte, partea conştientă din noi primeşte mult mai puţină informaţie decât cea inconştientă, pe care o ignorăm cu totul. Trăim în plină eră informaţională, dar realitatea e că nu ne prea pricepem să „procesăm” informaţiile, în lungul lor drum dinspre exterior spre interior. De aici vine, poate, şi criza societăţii contemporane, bântuită cum e de sentimentul sâcâitor că viaţa ar trebui să însemne mult mai mult. Şi înseamnă, într-adevăr, mai mult – dar ca să aflăm asta e nevoie să renunţăm la interfaţa iluzorie a conştiinţei.
Disponibilitate Disponibil la comanda (3-5 zile lucratoare, necesita confirmare stoc furnizor)
Editura Publica
Autor Tor Nørretranders
 

 

Despre Bookataria.ro
Aflati mai multe despre noi si despre valorile pe care le promovam

Mai mult..

Newsletter

Social Media
Va invitam sa pastram legatura pe retelele sociale. 

Twitter Facebook

Sunteti pe :

Real Time Analytics
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea sunteti de acord cu folosirea acestor cookies. Aflati mai multe aici.
x